Groep 8


ma, wo, do                      Carla Jongejan carlajongejan@siko.nl 
di, vr Bart Vreugdenhil                    bartvreugdenhil@siko.nl

     
In groep 8 werken twee leerkrachtn. Op maandag, woensdag en donderdag is dat juf Carla. Op dinsdag en vrijdag is dat meester Bart.

De kinderen in groep 8 zijn bezig met het laatste jaar van hun basisschoolcarrière. Naast de bekende vakken besteden we extra aandacht aan studievaardigheden en wordt er veel van de kinderen verwacht m.b.t. eigenaarschap, zelfstandigheid en huiswerkattitude. Zo hopen we de overgang naar de middelbare school goed te laten verlopen. 

Dit laatste jaar staat ook in het teken van het kiezen van een middelbare school. De kinderen ontvangen in dit jaar hun definitieve schooladvies en met de klas bezoeken we verschillende middelbare scholen in de omgeving zodat de kinderen een weloverwogen keuze kunnen maken. Ook de ouders worden begeleid in het maken van deze lastige keuze. 

Als de eindtoets achter de rug is en de kinderen zijn ingeschreven op hun nieuwe school, gaat de groep nog één keer met elkaar op kamp. Aan het einde van het schooljaar nemen de kinderen groots afscheid met een eindmusical. Het is een bijzonder spannend jaar!