Onze school

't Palet Holy is een eigentijdse, katholieke basisschool. We organiseren gedurende het schooljaar diverse herkenbare activiteiten, bijvoorbeeld Kerstmis, Pasen en ook carnaval. Onze onderliggende gedachten hierbij zijn dat:

  • we betrokken zijn en geïnteresseerd in de ander;
  • ouders, leerlingen en leerkrachten zich thuis voelen op onze school;
  • de samenwerking de basis vormt voor een goed schoolklimaat;

Samen met u willen wij ervoor zorgen dat uw kind een leerzame en prettige tijd op 't Palet doorbrengt. Een periode waar uw kind in latere levensfases met veel plezier op terugkijkt.

't Palet-Holy bestaat uit 2 gebouwen; 1 voor de onderbouw (de groepen 1 t/m 5), en 1 voor de bovenbouw (de groepen 6 t/m 8). Elke bouw heeft zijn eigen buitenspeelplaats. Het plein van de onderbouw is afgesloten en in tweeën verdeeld, zodat de kleuters apart en veilig kunnen spelen. Onze school heeft daarnaast nog een aparte speelzaal. Wij gebruiken deze zaal o.a. voor bewegingsonderwijs als het slecht weer is.

Rust, vertrouwen en gezelligheid zijn belangrijk. Wij nemen, samen met de ouders, de verantwoording voor de opvoeding van de kinderen.

  

Onderwijs op maat

"elk kind is anders"
"eruit halen wat erin zit"

Dat is hoe wij naar de ontwikkeling van uw kind van 4 t/m 12 jaar kijken. Elk kind verdient de begeleiding die past bij zijn of haar niveau en die verder gaat waar het kind gebleven is. We volgen deze ontwikkeling nauwkeurig, zodat we de uitvallers, zowel naar boven als naar beneden, snel kunnen signaleren en verder kunnen begeleiden.

Door de hele school wordt gewerkt met dag- en weektaken, zodat de kinderen al vroeg leren om verantwoordelijk en zelfstandig te zijn. Dit heeft uiteraard een positief effect op hun ontwikkeling. De interne begeleider draagt, samen met de groepsleerkracht, zorg voor kinderen die een individueel handelingsplan nodig hebben om zich verder te ontwikkelen.  Natuurlijk besteden we ook aandacht aan de creatieve ontwikkeling van het kind. Naast tekenen, muziek, handvaardigheid en lichamelijke opvoeding, besteden we ook aandacht aan kunst en cultuur. Wij begeleiden de kinderen zorgvuldig naar het voortgezet onderwijs.

Partners

Hier kunnen afbeeldingen en of teksten komen over de partners

Agenda

Groep 8 bezoek Jozef MAVO
Startdatum/tijd:
dinsdag 16 januari 2018
Einddatum/tijd:
dinsdag 16 januari 2018
Omschrijving:
Om 9.30 uur, lopend.
Scholen:
© 2011 - 't Palet Locatie Holy
Kraanvogellaan 99-101, 3136 JB, Vlaardingen - Telefoon: (010)4749688 - E-mail: directie.holy@palet.info